Καλωσορίσατε στα ‘Πράματα και Θάματα’

Σχετικά με Εμάς

Μια ιστορία για τα θάματα...

        Πριν πολλά χρόνια ένα μικρό κορίτσι περπατούσε στους δρόμους της πόλης, μέσα στη φασαρία, στην κίνηση και στη βροχή είδε ένα φωτισμένο παράθυρο πλησίασε να δει και μέσα σ‘αυτό το σπίτι κρυβόταν η ζεστασιά και η χαρά όλου του κόσμου. Είδε παιδιά...πολλά παιδιά να παίζουν, να γελούν, να μαγειρεύουν και μουσική να ακούγεται παντού, κοίταξε και ο χρόνος είχε σταματήσει. Πήρε το θάρρος χτύπησε την πόρτα και ρώτησε αν μπορεί και εκείνη να μπει, να χαρεί και να παίξει. Οι κυρίες την καλοδέχτηκαν, τα παιδιά την αγκάλιασαν και μοιράστηκαν πανέμορφες στιγμές. Κάπως έτσι αυτό το κορίτσι αποφάσισε πως αυτό ήθελε να κάνει στη ζωή της να παίξει, να μαθαίνει και να διασκεδάζει τα παιδιά...αυτή τη ζεστασιά εκείνου του πρωινού ήθελε να κρατήσει για πάντα.

        Γέμισε μια βαλιτσούλα με όσα πράγματα είχε κι άρχισε ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο της βιωματικής μάθησης. Στον δρόμο συνάντησε φίλους πολλούς, παιδιά χιλιάδες, δυσκολίες και χαρές και όσο ταξίδευε η βαλίτσα μεγάλωνε και γέμιζε πολλά παιχνίδια, κουστούμια, μέλια, χειροτεχνίες, μικρόφωνα και σκηνικά. Μια μέρα όμως δυνατός αέρας και βροχή ξέσπασε ήταν τόσο πολλά τα σύννεφα που ο ήλιος χάθηκε τελείως ο αέρας σήκωσε ψηλά τη βαλίτσα του κοριτσιού και όλα σκορπίστηκαν. Παρακάλεσε πολύ για ένα θαύμα να της γυρίσει ο αέρας πίσω ότι της είχε πάρει όμως το θαύμα δε γινόταν.

        Κάπως έτσι αποφάσισε να δημιουργήσει μόνη της το θαύμα... έχτισε ένα γερό σπίτι κι άρχισε να το γεμίζει με τα πιο υπέροχα παιχνίδια, κουστούμια, κυψέλες, κοφίνια, σκηνικά και άλλα πολλά.

        Ήρθαν άνθρωποι που αγκάλιασαν αυτά τα θαύματα πλάσαμε όμορφες ιστορίες που ταξιδεύουν κάθε μέρα σ’όλες τις γωνιές της πόλης.

                                                                                          Εσάς πιο θαύμα θα ‘θέλατε να σας συμβεί;

Καλωσορίσατε στα «Πράματα και Θάματα»


        Ονομάζομαι Λιβανού Άσπα και είμαι η δημιουργός και υπεύθυνη της εταιρείας «Πράματα και Θάματα». Είμαι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και έχω παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια ψυχολογίας και παιδοψυχολογίας (Πάντειο Πανεπιστήμιο, Deree College).
Ξεκίνησα την ενασχόληση μου με βιωματικά προγράμματα το 2008 και από το 2010 έως το 2018 υπήρξα συνιδιοκτήτρια εταιρείας βιωματικών προγραμμάτων.

        Tο καλοκαίρι του 2018 δημιούργησα με αγάπη μια εταιρεία που θα στέγαζε προγράμματα φτιαγμένα με την ματιά στο σήμερα αλλά και με την εμπειρία των 10 και πλέον χρόνων.

        Tο χειμώνα του 2020 δημιούργησα ένα ζεστό χώρο, ένα παραμυθένιο σπίτι με αυλή, έτσι όπως το είχα ονειρευτεί. Εκεί καθημερινά δεχόμαστε σχολεία, εκπαιδευτικούς, παιδιά και γονείς και μαζί ταξιδεύουμε σε ένα παραμυθένιο κόσμο γνώσης.

        Η ομάδα μας αποτελείται αποκλειστικά από παιδαγωγούς και θεατρολόγους που ανήκουν στο κομμάτι τόσο της δημιουργίας όσο και της υλοποίησης των προγραμμάτων. Είναι άνθρωποι με αγάπη και πολυετή γνώση του αντικειμένου.

        Η δουλειά μας καλύπτει μια αρκετά μεγάλη γκάμα παιδικών εκδηλώσεων. Βιωματικά – Εκπαιδευτικά και θεατρικά προγράμματα για σχολεία, εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού, εργαστήρι κουκλοθεάτρου, Summer camp, σεμινάρια ενηλίκων και παιδικά πάρτυ.

        Η δουλειά μας αγκαλιάστηκε από εκπαιδευτικούς, παιδιά και γονείς και έτσι περίπου 2.000 παιδιά κάθε μήνα συμμετέχουν στα «θαύματά» μας.

Με εκτίμηση,
Λιβανού Άσπα